4ο THESS CODE FESTIVAL

αναρτήθηκε σε: Εκδηλώσεις | 0

4ο THESS CODE FESTIVAL

Πραγματοποιήθηκε  στα εργαστήρια Πληροφορικής του Ε.Κ. Σταυρούπολης το 4ο  THESS CODE  FESTIVAL στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού (Europe Code Week) σε συνεργασία με τις Συντονίστριες Εκπαιδευτικού Έργου Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας Γ. Αλεξούδα και Σ. Τζελέπη, την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, το Παράρτημα Μακεδονίας-Θράκης της Ελληνικής Εταιρείας Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΠΥ) και το ΕΚ Σταυρούπολης.

Το 4o THESS CODE FESTIVAL το όποιο είναι μια γιορτή κώδικα, οι μαθητές είχαν τη ευκαιρία να προγραμματίσουν σε διαφορετικές τεχνολογίες, να δημιουργήσουν τις δικές τους πραγματικές εφαρμογές και να εφαρμόσουν λύσεις πληροφορικής σε αντικείμενα όπως τα παιχνίδια, mobile apps, τη δημιουργία ιστοσελίδων, τη τεχνητή νοημοσύνη και τη ρομποτική.

Παράλληλα, οι μαθητές είχαν  τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις διαδικασίες και το αντικείμενο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής (ΠΔΠ).

Την διοργάνωση από πλευράς του Ε.Κ. Σταυρούπολης είχε ο διευθυντής κ. Αστέριος Σαμαράς και την τεχνική υποστήριξη ο υπεύθυνος του τομέα Πληροφορικής , κ. Ανδρέας Πάσχος.